Tízezren mondták vissza hévízi szobafoglalásukat

  • narancs.hu
  • 2022. március 13.

Belpol

Az oroszok és ukránok által kedvelt magyar fürdőhelyet nagyon rosszul érinti az ukrajnai háború.

Tízezren mondták vissza eddig a három tavaszi hónapra érvényes szobafoglalásukat Hévízen – írja a Nyugat.hu az RTL Klub híradójára hivatkozva. 

A tudósításban elhangzik, hogy az egyik szálloda a koronavírus-járvány után arra számított, hogy tavasszal jobb év kezdődik, de most az a két ország áll hadban egymással, ahonnan az itt megszálló vendégek negyede érkezett.

Amióta a harcok tartanak, az orosz és az ukrán turisták nem jönnek, de a háború miatt más országok polgárai is lemondták a magyarországi programjukat.

A Nyugat.hu emlékeztet, hogy Hévíz kedvelt az orosz turisták körében. Kilenc évvel ezelőtt már sok helyen cirill betűs feliratokat lehetett látni, az egyik ingatlanközvetítő cég oroszul beszélő kárpátaljai embert alkalmazott, hogy a megvehető ingatlanok iránt érdeklődő oroszokkal és ukránokkal könnyebb legyen tárgyalni. 

Két és fél évvel ezelőtt ortodox templom is épült a településen. A magyar kormány 2,4 milliárd forint támogatást adott a magyar ortodox egyháznak három templom újjáépítésére és egy új építésére – az új a hévízi, amelynek alapkövét 2019 deceberében helyezték el. Az egyházmegye hosszú ideje tart miséket a helyben élő oroszoknak, ukránoknak. 

Templomot ?p?t az ortodox egyh?z H?v?zen

 
 
 

Nyikolaj Kim, a hévízi orosz ortodox egyházközség parochusa (b) és Márk Jegorjevszkij püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzó főpapja (k) időkapszulába helyezik a templom építéséről szóló papírokat a Szentséges Isten Anyja Életadó Forrás ikonjának tiszteletére elnevezett ortodox templom alapkőletételén, a hévízi Ady utcában 2019. december 27-én. Fotó: MTI/Varga György

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk