Novák Katalin aláírta az orvosi kamarát lenullázó törvényt

  • narancs.hu
  • 2023. március 2.

Belpol

Hiszen volt nála toll, és fogott is.

Szerda este már közzé is tették a Közlönyben az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvényt (2006. évi XCVII.), illetve az egészségügyről szóló törvény (1997. évi CLIV.) módosítását.

Mint azt a Narancs is megírta, a törvénymódosítás jelentősen megnyírja a Magyar Orvosi Kamara jogköreit, amennyiben a jövőben nem lesz kötelező a kamarai tagság, így azok is folytathatják a tevékenységüket, akik nem kamarai tagok. Az etikai eljárásokat, azokat is, amik folyamatban vannak az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz delegálta a kormány.

A törvényjavaslat úgy, ahogy van, átment, Novák Katalin már alá is írta.

A Magyar Orvosi Kamara azt mondta a kormány új törvényéről: „Ez egy kirakatper, egy koncepciós eljárás,a kormány hazugságok, valótlan információk alapján indított durva támadást a MOK ellen.” 

Szijjártó László, a MOK Győr megyei elnökével interjút készítettünk. Szerinte az egészségügy rohamos léptékű átalakítása, amihez a MOK súlyának csökkentésére van szükség, tévedés. „Amit a kormányzat akar – a mostani, mentők által irányított ügyeleti rendszer – a világon sehol nincs. Ez egy kényszermegoldás egy krízishelyzetre, de nem mondják ki, hogy krízishelyzet, nem mondják ki, hogy kényszermegoldás, és nem mondják ki, hogy átmeneti, amit majd egy normál, szakmailag elfogadható, a világszínvonalú ellátási rendszer vált fel.”

A törvény ugyancsak gyorsan átment a Parlamenten, hétfőn még csak a tervezetről írtunk, kedden már el is fogadták. Bezzeg a NATO-bővítést több idő megvitatni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk