Több mint félmilliárd forintot követel vissza a BM a roma önkormányzattól

  • narancs.hu
  • 2021. december 13.

Belpol

A szervezet elnöke vitatja a visszafizetés jogosságát, míg más politikai retorziót emleget.

A Belügyminisztérium 527 millió forintot követel vissza az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ) – írjaNépszava. Az ügy miatt rendkívüli közgyűlést hívtak volna össze hétfőre, azonban azon senki sem tud részt venni, mert a Dohány utcai székházban Agócs János elnök fertőtlenítést rendelt el a járványhelyzet csökkentésére hivatkozva. Az épületben csak a munkát végzők tartózkodhatnak, vagyis a közgyűlés elmarad.

A rendkívüli ülést a Lungo Drom képviselői kezdeményezték. A lap információi szerint azt indulatos levélváltás előzte meg. Eredetileg Csóka János, a Lungo Drom frakcióvezetője fordult kérdésekkel Langerné Victor Katalinhoz, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárához, tőle tudta meg, hogy a szervezetnek vissza kell fizetnie több mint félmilliárd forintot, 30 napon belül.

Ezt követően Agócs János tiltakozó levelet írt a helyettes államtitkárnak, valamint arra kérte, hogy

tartózkodjon az ORÖ ügyeinek „szubjektív módon történő interpretálásától”, valamint attól, hogy a közgyűlés tagjainak „hiányos és/vagy félrevezető tájékoztatást” adjon.

Népszava szerint Agócs vitatja a Belügyminisztérium követelésének jogosságát.

Az ORÖ egyik tagja szerint a visszakövetelt pénzt még az előző ciklusban költötték el, amikor az önkormányzat jogalap nélküli megyei irodákat hozott létre. E képviselő azt is hozzátette, véleménye szerint ez a válasz arra, hogy az ORÖ nem Farkas Félixet, a „kormány emberét” választotta meg a roma nemzetiségi lista vezetőjévé.

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk