Völner Pál szerint a Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos

  • narancs.hu
  • 2021. december 13.

Belpol

Nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, de támogatja mentelmi joga kiadását.

Völner Pál nem lesz ott az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, amikor kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt a mentelmi jogáról szavaznak – írja a 24.hu a lemondott miniszterhelyettes levele alapján.

A bizottság KDNP-s elnökének írt levelében Völner azt írta:

A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.” 

 

Völner azt közölte, hogy a szerinte valótlan állításokra a nyomozóhatóságnak reagál, ugyanakkor a tisztázás érdekében feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

Mint ismert, a gyanú szerint Völner rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A vesztegetési ügy mögött úgy tűnik, milliókat érő végrehajtói praxisok állhatnak.

(24.hu)

Frissítés

Mindeközben a mentelmi bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk