Többmilliárdos környezetvédelmi tendert nyert el Mészáros Lőrinc öccse

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Belpol

Nem volt nagy verseny, a másik beérkező ajánlatot érvénytelenítették.

Nettó 2,5 milliárdos keretmegbízást nyert el Mészáros János cége, közös konzorciumban a bátyja, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekkörébe tartozó céggel

 – vette észre az rtl.hu a Közbeszerzési Értesítő hirdetményében.

Az Adept Enviro Kft. a Naturaqua Zrt.-vel közösen a Nitrokémia Zrt. működési területén a mintavételezési, laboratóriumi elemzési, illetve a környezetvédelmi szakértői és tervezői feladatokat végzi el.

A hvg.hu írta meg, hogy a Naturaquáról a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Status Next Környezetvédelmi Magántőkealaphoz került. Az Adept Enviro Kft.-t pedig 2019-ben szerezte meg Mészáros János, aki korábban a K-monitor szerint szállított már munkaruhát az azóta a testvére érdekeltségébe került Magyar Közútnak, üzleti kapcsolatba került a MÁV-val, és dolgozott a Várkert Bazárnál is.

A közbeszerzésen Mészáros János cégén kívül csak egy budapesti vállalkozás, az lgoscar Környezettechnológiai Zrt. indult el, amelynek az ajánlatát hiánypótlási problémák miatt érvénytelenítették.

Egyébként Mészáros Lőrinc nem csak a környezetvédelem területén érdekelt magántőkealapban. Ilyen konstrukcióban vette át Szíjj Lászlóval közösen a teljes magyar autópálya-infrastruktúrát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk