Tökéletes történet a lakájmédia bugyraiból: Írni akart az Orbán-ellenes tüntetésről, ma már nincs munkája

  • narancs.hu
  • 2018. december 19.

Belpol

Kaposvár jelentkezik!

A merce.hu hozta a sztorit, amely gyönyörű pillanatkép a magyar média kormányközeli részének hétköznapjaiból.

A történetet egy fiatal, kaposvári újságíró küldte be, aki újságíróként kívánt csupán viselkedni, és csak tudósítani szeretett volna minap a városi, kormányellenes tüntetésről – ám ebből a szándékából aztán gyorsan konfliktusai is támadt.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

A KaposvárMost.hu-ról van szó, amely ugyan nem tagja a Mészáros-konglomerátumnak, ugyanakkor ez a tény csak még jobban jelzi a helyi média hatalomtól való függésének eseti mélységeit.

Az újságíró végül alulmaradt a főszerkesztővel szemben, aki úgy rendelkezett, hogy nem készülhet beszámoló a demonstrációról, vagy ha készül, akkor „csakis azután, hogy azt megbeszélték a városvezetéssel, és különben sem adnának egy ilyen fontos és kényes témát egy olyan kezdőnek, mint amilyen a levelet küldő fiatal férfi” – olvasható a merce.hu cikkében.

A fiatal férfi aztán kiment a tüntetésre, és bár nem akart írni róla, amikor visszatért az irodába, már nem tudott belépni a szerkesztőségi rendszerbe... További részletek itt.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.