Tömeges sztrájkra készülnek a XV. kerületi óvodai dolgozók

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Belpol

Mintegy 400-an választják a polgári engedetlenséget október 21-én.

Nem veszik fel a munkát október 21-én a XV. kerületi óvodák dolgozói. Mintegy négyszáz ember szeretné felhívni a törvényhozók figyelmét arra, hogy „mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek (...), ráadásul sokan kényszerültek hivatásukat feladni a megalázóan alacsony, megélhetésre nem elegendő fizetések miatt”.

A kicsik nevelését három összevont óvoda látja el a kerületben: Rákospalota Összevont Óvoda, Hétszínvirág Összevont Óvoda, Újpalotai Összevont Óvoda.

Az óvodapedagógusok azt szeretnék, hogy a pedagógus bértábla vetítési alapját kössék a jelenlegi minimálbérhez, tegyék inflációkövetővé, és  emelkedjen visszamenőlegesen is az oktatásban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye. „Aki nem dolgozik, ne is egyék – tartja a közmondás. De aki dolgozik, az se egyen?” – írják a közleményben, amit Molnár Áron tett közzé.

A kerület polgármestere, az ellenzéki Cserdiné Németh Angéla is támogatja a sztrájkot: „az engedetlenséget szervezőknek és az abban résztvevőknek igaza van. Ezért támogatom őket és a küzdelmüket. Kiállok az óvodai dolgozóink mellett, mert jogos követelés az, hogy gondtalanul, jó körülmények között és megfelelő fizetésért végezhessék a rendkívüli fontossággal bíró mindennapos munkájukat.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?