Tompos Márton azt állítja, a civil ruhás kínaiak magyar rendőrökkel egyeztettek, miután őt vegzálták

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Belpol

A politikus Hszi Csin-ping érkezésekor EU-s zászlókat akart elhelyezni a hídon.

Tompos Márton, a Momentum alelnöke szerdán délután EU-s zászlókat rakott ki az Erzsébet hídra, amikor a kínai kommunista párt vezetője, Hszi Csin-ping konvoja elhaladt a belvárosban. Az akció miatt civil ruhás kínaiak vonták kérdőre. A Momentum politikusa most arról posztolt képet, hogy a kínaiak az ő vegzálása után a magyar rendőrökkel egyeztettek.

„Korábban láthattátok, hogy hogyan jöttek kérdezősködni a kínai önkéntesek az EU-s zászlóról. Az viszont kimaradt, ami utána történt:

a korábban magyarul beszélő, majd a videózás hatására azt elfelejtő önkéntes utánunk a magyar rendőrökhöz ment oda egyeztetni.

Nem tudom, hogy mi hangzott el, de azt tudom, hogy a magyar rendőrség tétlenül nézte végig, amíg minket faggatnak. Ugyanakkor nem velük van a bajom: ne feledjük, hogy a magyar rendőri állomány a rendszer által legjobban meghurcolt és kiszolgáltatott társadalmi csoportok egyike. Biztos vagyok benne, hogy a magyar rendőrök jelentős részét is zavarja, hogy így megalázzák őket. Azzal viszont van bajom, hogy a kormány még csak napirendre se hajlandó venni a biztonsági kérdéseket a kínai nyomulás kapcsán, hogy nem foglalkozik a környezetvédelmi kockázatokkal, hogy nem cáfolja a kínai katonák érkezését, hogy nem érdekli, hogy a Fudan meg se nyitott, mégis megy rá a pénz, hogy nem zavarja, hogy a Bp-Belgrád vasútvonal 970 év alatt fog megtérülni. Nem, mert pénzt lát ezekben, amitől a saját rendszerének fenntartását reméli, az ár, amit az ország fizet érte, sokadlagos” – írja kapcsolódó bejegyzésében Tompos és kiemeli, hogy tovább fog küzdeni a kínai nyomulás ellen.

ZÁSZLÓS KÉRDEZŐSKÖDÉS UTÁN EGYEZTETÉS A MAGYAR RENDŐRÖKKEL Korábban láthattátok, hogy hogyan jöttek kérdezősködni a...

Posted by Tompos Márton on Friday, May 10, 2024

Tompos Márton egyébként tegnap ilyen társaságban sétálgatott a budai Várban a kínai elnök látogatása alatt.

 
Tompos Márton egy Micimackó-figurával sétál a budai Várban Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása alatt
Fotó: Momentum
 

 

De nemcsak őt vegzálták tegnap az elnök érkezésekor, hanem Hendrey Tibort, a Tibetet Segítő Társaság elnökét is, aki egy tibeti zászlót rögzített a Gellért tér fölé magasodó kereszt lábánál lévő kerítésre. Az akció után Hendrey Tibor elmondta, aznap háromszor is igazoltatták a helyszínen, harmadszor éppen akkor, amikor a konvoj elhaladt a téren. Volt nála egy másik tibeti zászló is, a konvoj elhaladtakor ezt akarta lobogtatni, de a rendőrök nem engedték neki.   Ez bizonyára nem lesz benne a kínaiakkal karöltve működtetett MTVA sajtótermékeiben.

Hszi Csin-ping látogatása kapcsán tegnap Szijjártó gazdasági bejelentéseket is tett, ezeket is foglaltuk össze.

A kínai elnök és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatójáról itt olvashatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk