Tüntetést szerveznek a CEU száműzetésének egyéves évfordulójára

  • narancs.hu
  • 2019. november 17.

Belpol

Kiállításon mutatják be az Orbán-kormány oktatás és kutatás világát leépítő intézkedéseit. De lesznek felszólalók, előadók, zenészek, akiknek fontos a magyar oktatás helyzete, és kiállnak az oktatás és kutatás ügyéért.

A Szabad Egyetem, a Diákparlament és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezésében kiállítással egybekötött demonstráció lesz a Kossuth téren november utolsó hétvégéjén.

A “Szabad ország, szabad oktatás!” esemény időpontját a teljes hétvégére vonatkozóan adták meg, a kitelepülés tehát november 29-től december elsejéig tart majd.

"Kiállításon mutatjuk be az Orbán-kormány oktatás és kutatás világát leépítő intézkedéseit, felszólalókat, előadókat és zenészeket hívunk meg, akiknek fontos a magyar oktatás helyzete, és kiállnak az oktatás és kutatás ügyéért" – írják a szervezők.

A demonstrációt a CEU száműzetésének évfordulójára időzítették. Mint ismert, tavaly december elején dőlt el végleg az intézmény sorsa, hogy az egyetemnek mennie kell, s miután a CEU a magyar hatóságokkal nem tudott megállapodni, minden amerikai akkreditációjú programját kénytelen Bécsben elindítani.

Figyelmébe ajánljuk