Már ahhoz is engedély kell, hogy egy egészségügyi dolgozó kiadja az ingatlanát?

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Belpol

Egy körlevél szerint az Országos Kórházi Főigazgatónak kell áment mondania a saját tulajdon feletti rendelkezésre.

"Csodálkozunk, hogy nincs elég egészségügyi dolgozó? Eszerint a körlevél szerint még az ingatlanát sem adhatja ki, csak az Országos Kórházi Főigazgató engedélyével" – írja Kunetz Zsombor a Facebook-oldalán. 

Az egészségügyi szakértő mellékelte is az említett körelevelet, amelyben az áll: "Az Országos Kórházi Főigazgatósággal történt egyeztetésre tekintettel felhívom szíves figyelmét arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy tulajdonát képező ingatlan bérbeadása is a fentiek szerint is engedélyköteles tevékenységek körébe tartozik."

Mint ismert, valamennyi egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személynek engedélyre van szüksége ahhoz, hogy egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyt, más keresőfoglalkozást, díjazás ellenében folytatott tevékenységet végezzen. A közreadott körlevél szerint viszont lényegében az ingatlankiadás is másodállásnak minősül.

(Facebook/Kunetz Zsombor)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk