Karácsony: Sms-ben próbált megzsarolni Gyurcsány

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Belpol

A főpolgármester állítólag archiválja az ilyen jellegű üzeneteket. Gyurcsány Ferenc bizonyítékot vár tőle.

Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is – erről beszélt a Magyar Hang kérdésére Karácsony Gergely egy szerdai háttérbeszélgetésen, hozzátéve azt is: a Demokratikus Koalíció elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni. Konkrét esetre nem mondott példát.

Azt is leszögezte: vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát mondani. A 444.hu azt is megjegyezte, hogy Karácsony archiválni szokta az ilyen üzeneteket, de nem foglalkozik velük különösebben, ezt „a működés részének” tartja.

 Szintén a Magyar Hang kérdésére Karácsony elmondta, hogy sok más emberhez hasonlóan ő is felhívta Márki-Zay Pétert azt követően, hogy lényegében hazaárulónak nevezte a Dobrev Klárára szavazókat. Azt is kérdezte a lap a főpolgármestertől, hogy mennyire vállalhatók számára Márki-Zay olyan kijelentései, melyekben a miniszterelnök fiának szexuális orientációjáról beszélt, vagy éppen a fél kormányt melegnek nevezi. Erre Karácsony azt mondta, hogy ő nem mondana ilyen mondatokat, de nem ő Márki-Zay Péter. Végül leállt a kormányzati homofób kampány, amivel összefüggésben lehettek ezek a kijelentések.

Karácsony állítólagos megzsarolására már szerda reggel utalt Márki-Zay Péter egy, a 444.hu-nak adott interjúban. Itt úgy fogalmazott, hogy a DK tudomása szerint több polgármestert is megzsarolt: ha nem Dobrev Klárát támogatják, kiáll mögülük a helyi DK-frakció; további neveket azonban nem említett, arra hivatkozva, hogy az érintettektől nem kapott felhatalmazást.

A főpolgármester nyilatkozatára szinte azonnal válaszolt Gyurcsány Ferenc, a Facebookon kérve színvallásra Karácsonyt:”… Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt” – írta a DK elnöke.

Gyurcsány ugyancsak szerdán lehazugozta egy más ügyben Márki-Zayt is. Mindez azt mutatja, hogy az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei már nem csak odaszúrnak egymásnak, de szabályos háborút indítottak a második forduló közepén. Kedden minden eddiginél többen, közel 97 ezren szavaztak az előválasztás második fordulójában.

A 2021-es előválasztás témájában írt cikkeinket ide kattintva találhatják meg.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk