Új árajánlatot tett a kormányközeli konzorcium a Budapest Airportra

  • narancs.hu
  • 2021. október 8.

Belpol

Tudta meg a Bloomberg, a lap szerint Orbán Viktor még az országgyűlési választások előtt le akarja zárni az ügyet.

Új árajánlatot kapott a Budapest Airport tulajdonosi köre a légikikötő többségi tulajdonának megvásárlására egy kormányközeli konzorciumtól – írjaBloomberg.

A lap úgy tudja, a tulajdonosok egyelőre mérlegelik a lehetőséget, forrásuk szerint a szeptember végén érkezett ajánlat magasabb a korábbinál, de a hasonló tranzakciókhoz képest még mindig a piaci érték alattinak tekinthető. Állítólag a jövő héten várható előrelépés az ügyben, akkor dől el, tárgyalnak-e az eladásról. A lap forrása azt mindenesetre cáfolta, hogy már döntés született volna a vételi ajánlat elfogadásáról.

Sajtóhírek szerint júliusban is tett a szóban forgó konzorcium vételi ajánlatot a Budapest Airportra, de akkor túl alacsonynak ítélte meg a tulajdonosi kör az árajánlatot. Ennek ellenére ez már akkor előrelépésnek számított a magyar fél számára, mert ezelőtt a Budapest Airport tulajdonosai  egyértelműen elzárkóztak a reptér eladásától.

A Bloomberg szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a célja, hogy az üzletet még a jövő évi parlamenti választások előtt lebonyolítsák.

(Bloomberg)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk