Új luxusjachton fotózták le Mészáros Lőrincéket

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 7.

Belpol

A ROSE D’OR akkora, hogy vannak kikötők, ahova be sem fér.

"Megtaláltuk a NER-es vállalkozók legeslegújabb zászlóshajóját. Olyan ez, mint az infláció, egyre csak nő"

írja a 444.hu. Korábban kiderült, hogy a NER-elitet eddig luxusjachttal ellátó Szíjj László eladta mindkét hajóját, a Mészáros Lőrincet és Szijjártó Pétert is hajóztató Lady MRD-t és a Mészáros-klán tagjait és üzletfeleit is utaztató Seagul MRD-t.

Németh Dániel fotókon és drónvideón dokumentálta Mészárosék jachtozását. Az új hajón Mészáros Lőrincről, Várkonyi Andreáról és ifj. Mészáros Lőrincről is tudott képet készíteni.

A lap azt írja, hogy a ROSE D’OR új építésű szuperjachtot 2023-ban adtak át tulajdonosának. Egy úgynevezett 62STEEL modell, amiből eddig összesen hármat építettek: 62 méter hosszú, a csúcssebessége 18 csomó. Hat kabinja van 12 vendég fogadására alkalmas. Mérete miatt apróságnak igazán nem lehet nevezni, mivel vannak olyan tengeri kikötők, ahova be sem lehet vele állni.

Egy Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár volt. 360 forintos dollárral számolva ez 27 milliárd forint.

A ROSE D’OR járt már néhány helyen idén, először június 27-én vették igénybe, de csak szokatlanul rövid turnusokban volt elérhető az arra érdemesek számára. Járt Máltán (Valetta), aztán Szicílián (Taormina, Siracusa, Riposto). Július 31-én reggel érkezett Nápolyba, onnan délután már Mészáros Lőrinc gyerekeivel a fedélzetén indult el Amalfi irányába. Augusztus 2-án járt Positano alatt, este Salernónál, másnap újra Nápolyban, ahol augusztus 3-án délután csatlakozott Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Rögtön el is indultak Caprira. A sziget előtt lehorgonyoztak, este fél nyolckor beálltak a Marina Grande kikötőbe. 4-én reggel elindultak Sorrento felé, és a Porto Marina di Cassano előtti magas sziklafal alatt strandolással telt a nap. Este újra Capri, alvás a kikötőben. Augusztus 5-én reggel az Amalfi-part mentén újra Salerno felé tartott a ROSE D’OR – írja a 444.hu.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.