Újabb beteg halt meg a magyar egészségügyben, mert altatásban akarták CT-re szállítani

  • narancs.hu
  • 2017. július 14.

Belpol

Hogy a francba lehet Balog Zoltán még miniszter?

Műtét után, altatás közben szállított volna egy német pácienst a mentő a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, de a beteg még a folyosón meghalt – írta meg ma reggel a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika közeli épületébe, a Határőr úti egységhez, ahol CT is található, ám a beteg még a kórházban meghalt.

Ő örül

Ő örül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet többször is kereste a kórházat, illetve a mentőszolgálatot, mert kíváncsiak voltak, miért a mentőknek kell a kórházon belül szállítani a betegeket, mi okozhatta a páciens halálát, és miért adnak át egy altatásban lévő beteget olyan mentőorvosnak, akinek nincs aneszteziológusi képesítése. Hiába írtak többször is e-mailt és telefonáltak, sem a kórház, sem a mentőszolgálat nem reagált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég életét vesztette az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekszívklinikájáról a Heim Pál Gyermekkórház CT-jére, ugyanis a gyermekszívklinikán nincs CT. Az eset kapcsán Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter képes volt olyat mondani, hogy „lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van”.

Balog Zoltán talán már nem is tudna ennél cinikusabb lenni

Nincs CT egy kórházban? Miért nem beszélünk inkább a béremelésről? Elképesztő érveléssel védte meg ma az ATV Egyenes beszéd című műsorában Balog Zoltán emberminiszter a kormány egészségügyi politikáját, számolt be róla a 24.hu.

Figyelmébe ajánljuk