Újabb fotó került elő a karlendítős jobbikos politikusról

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Belpol

Erről a fotóról már nehezen magyarázható, hogy integetésről van szó.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az atv.hu, egy olyan fotót tett közzé, amelyen Ózd alpolgármestere, Farkas Péter Barnabás látszik, a mozdulata pedig egy náci karlendítésre emlékeztet. A lap azt írta, Farkas 2018-ban vett részt egy hivatalos látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban, amikor ellátogatott a Szilézia történetét bemutató katowicei múzeumba is. Itt készült az ominózus fotó, a kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén. 

Az ózdi alpolgármester később levélben erősítette meg az atv.hu-nak, hogy a fotó valódi, de szerinte nem karlendítést, hanem integetést ábrázol. "A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni." - nyilatkozta akkor.

A történtek után először a Momentum vonta meg a támogatását a jelölttől, majd Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, később az LMP is közleményben határolódott el. A Jobbik nem léptette vissza indulóját, Dobrev Klára pedig úgy nyilatkozott: „Elhiszem a jobbikos jelöltnek, hogy nem kart lendít, csak integet”.

A naphire.hu most újabb fotót publikált, amin egyértelműnek tűnik Farkas Péter Barnabás által tett mozdulat. Ez már elég nehezen kimagyarázható így. Az inkriminált képet itt tudják megnézni.

Az előválasztáson nem sokkal, de veszített Farkas Péter Barnabás. A választókerületben az MSZP és a Párbeszéd által támogatott Kiss Sándor 2734 szavazatot kapott, míg az eredetileg a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által indított Farkas Péter Barnabás 2517-et.  A két jelölt között mindössze 217 szavazat döntött. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk