Dobrev: Orbánt a győztes csapat fogja legyőzni, nem egy-egy induló

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Belpol

Bejelentette, hogy új országjárásra indul, ahová már válaszokkal és megoldásokkal érkezik.

Rövid lelkesítő beszédet tartott Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje Budapesten, a DK választókerületi elnöki rendezvényén  „Felkészültem a kormányzásra. Megoldjuk Magyarország!” címmel. Dobrev beszédét az egyéni körzetekben induló és győztes DK-s képviselőjelöltek gyűrűjében tartotta meg.

A DK miniszterelnök-jelöltje először is köszönetet mondott az összes DK-s képviselőnek, aktivistának, szimpatizánsnak, akik rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban. Dobrev azt mondta, ők voltak a derékhad, ha nincsenek, van ahol még szavazópult sem lett volna. Mint a legnagyobb ellenzéki párt, őket terheli a legnagyobb felelősség és ezt egyetlen pillanatig sem fogják szem elől téveszteni.

Az előválasztás után kialakult helyzetet „Ki tudja legyőzni most Orbán Viktort vitaként” értelmezi, ami szerinte rendkívül egyszerű a válasz:

„Gyerekek! Mi együtt: DK-sok, LMP-sek, Jobbikosok, MSZP-sek és Párbeszédesek, mi együtt fogjuk legyőzni Orbán Viktort. Orbánt a győztes csapat fogja legyőzni, nem egy-egy induló.” 

– fogalmazott.

De nemcsak rájuk, hanem mindenkire szükség van, aki le akarja bontani Orbán Viktor rendszerét. Véleménye szerint nem lehet győzni csak Budapestről, vagy csak kisvárosból. „Minden magyar embert, minden demokratikus köztársaságot akaró választópolgár kell a változáshoz.” A DK az egész országot bejárta, és mindenhol megtalálta ezt a réteget, akik a változást akarják, amire  szerinte igazán büszkék lehetnek.

Ne csak áprilisig gondolkodjatok! - szólított fel. A mi feladatunk nem fejezősik be áprilisban. Kell az iszonyatos lelkesedettség, akkor is, amikor kormányon leszünk. (...) „Maradjatok elszántak, lelelkesek a győzelem után is,  csak akkor lehet leváltani Orbán Viktor rendszerét, és elérni, hogy ne térjen vissza.”

„Közösen fogunk győzni, közösen fogunk kormányozni.”

Erő, határozottság, alázat, megértés a koalíciós partnerek felé. Érezzétek ezt a felelősséget. - szólította fel a jelölteket. „Rajtunk múlik, hogy ezt a szövetséget megtartsuk, hogy ne vesszünk össze, hogy ne vesszünk össze. Lehet vitatkozni, de egymást megbántani, egymást karaktergyilkolni nem lehet.”

A következő két hétben ugyanazt fogom csinálni, mint eddig , ez lesz a stratégiám.– jelentette ki. „Nincs ennél nehezebb, egyszerűbb és fenköltebb feladata egy politusnak.”

Dobrev elmondása szerint sok ezer emberrel találkozott országjárása során, alaposan végibeszélte szakértőkkel az emberek problémáit. Így új országjárásra indul, ígérete szerint visszatér  a korábban felkeresett helyszínekre válaszokkal és megoldásokkal. Szeretné megmutatni, hogyan néz ki egy jó kormányzás.  A sok hétköznapi történetből áll össze a nemzet sorsa. - zárta beszédét.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Felkészültem a kormányzásra. Megoldjuk, Magyarország!

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában megoldásokkal térek vissza az országjárásom helyszíneire. Ez már nem a problémák, hanem a megoldások országjárása lesz - kövesd élőben a beszédemet a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöki rendezvényén! 🇭🇺🇪🇺 #DobrevKlára #előválasztás2021

Posted by Dobrev Klára on Monday, October 4, 2021

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk