Karlendítős fotója miatt nem támogatja a Momentum a jobbikos jelöltet

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

Az ózdi alpolgármester szerint ő csak integet a fotón, nem náci karlendítésről van szó.

„A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát" - közölte a Momentum.

Mint arról beszámoltunk, egy olyan fotót tett közzé az atv.hu, amelyen Ózd alpolgármestere, Farkas Péter Barnabás látszik, a mozdulata pedig egy náci karlendítésre emlékeztet. Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával az MSZP-s Kiss Sándorral szemben, akit a Párbeszéd támogat.

Az ózdi alpolgármester szerint ő csupán integet a fotón, ami karlendítésre hajaz. A kép egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, Farkas szerint csak oda akarta hívni a többieket.

Az inkriminált fotót itt lehet megnézni

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk