Megszokták, megszerették: Újabb két képviselőjelöltjét lépteti vissza az Együtt

  • narancs.hu
  • 2018. január 28.

Belpol

Saját nyerő embereiket pedig a többi ellenzéki párt figyelmébe ajánlják.

Az Együtt visszalépteti egyéni képviselőjelöltjeit egy-egy, 2014-ben győztes szegedi és miskolci MSZP-s képviselő javára – tudatta a párt vasárnapi közleményében.

Konzultálva az Együtt szegedi és miskolci szervezetével, a párt arra kér minden pártot és civil szervezetet, hogy Szegeden, illetve Miskolcon Szabó Sándor és Varga László szocialista politikusokat támogassák.

Az Együtt kampányindító rendezvénye

Az Együtt kampányindító rendezvénye

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az Együtt hétfőn jelentette be, hogy egyoldalú döntéssel visszalépteti egyéni képviselőjelöltjeit az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára. Ezt korábban megelőzte az a szintén egyoldalú döntés, amellyel az Együtt Pécsett Mellár Tamás független jelölt indulását támogatta.

A párt nyilván arra számít, hogy mások is követik példájukat, így néhány választókerületben ők adhatják az egyetlen ellenzéki jelöltet. Erre alkalmasnak tartott embereiket a közleményben „minden demokrata párt figyelmébe ajánlják”.

A lista: a már 2014-ben is győztes Szabó Szabolcs csepel–soroksári egyéni képviselő, valamint Berkecz Balázs (Pécs), Baranyi Krisztina (Ferencváros–Józsefváros), Vajda Zoltán (Mátyásföld–Zugló), Lövei Csaba (Nyíregyháza), Bod Tamás (Orosháza), Molnár Tibor (Tapolca–Sümeg–Ajka), Kerepesi Tibor (Kaposvár), Vargha Nóra (Dunakeszi) és Juhász Péter (Belváros) képviselőjelöltek.

Figyelmébe ajánljuk