Újabb milliókat fizet károsultaknak a győri önkormányzat a gyalogos-híd miatt

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

A híd még a Borkai-érában épült, olyan közel egyes ingatlanokhoz, hogy szinte belóg a kertbe. 

Újabb károsultak peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el a győri közgyűlés a négy éve megépült, telekre belógó gyalogos-felüljáró miatt. Egyiküknek több mint 15,5, másikuknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizet az önkormányzat – számolt be a Telex

A 320 millióból készült építmény egy kettévágott utcát köt össze, de két-két családhoz nagyon közel került. Ketten azért pereltek, mert a Borkai Zsolt polgármestersége idején épült híd értékcsökkenést és kárt okoz az ingatlanjaikban. 

 
A Kálmán Imre gyalogos és kerékpáros felüljáró az ünnepélyes átadás napján a győrszentiváni városrészben 2019. szeptember 5-én. A Híd az M19-es autóút fölött ível át összekötve Győrszentiván kertváros lakórészeit.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
 

A 17 milliós kártérítést kirendelt szakértő állapította meg. A károsultak úgy döntöttek, hogy egyezségi ajánlatot küldenek az önkormányzatnak, vagyis ha az összeget 15 napon belül kifizetik, akkor eltekintenek a kamattól és perköltségtől. 

Dézsi Csaba András győri polgármester szerint teljesen felesleges volt a hidat megépíteni, hanem egy mellette lévőt kellett volna rendbe hozni. Az önkormányzat korábban nem fizetett kártérítést, később viszont egy idős nőnek fogadott el 19 milliós egyezséget. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk