Újabb durva részletek derültek ki Milo Yiannopoulos és Steve Bannon budapesti fellépésének horribilis díjazásáról

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 19., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Rongyos 60 ezer dolcsinál tart a hakni ára, és még az sem biztos, hogy ez a végösszeg.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány egy zsák pénzt – körülbelül 20 millió forintot – szórt el az Európa jövője c. rendezvény szervezésére, ahol  többek között Milo Yiannopoulos és Steve Bannon adott elő.

(Ez volt az az esemény, melyről a Magyar Narancsot – a Guardian, az Index, a HVG, a zoom.hu és a HírTv mellett – nem engedték tudósítani, mondván, telt házas. Később persze kiderült, hogy félház előtt stand-upoltak az alt-right héroszai.)

A mondott nagy zsák pénzből 20 ezer dollárt (a kifizetés napján 5,5 millió forintot) csak Milo Yiannopoulos fellépéséért fizettek.

20 ezer dollárba került a szélsőjobbos Milo Yiannopoulos májusi előadása

De új információként kiderült, hogy Steve Bannon épp ilyen gázsit kapott előadásáért.

Az most lett világos a Mic cikkében közzétett információk alapján, hogy Yiannopoulos és egy munkatársának a repülőjegye 12 ezer dollárt (akkori árfolyamon 3,3 millió forint) emésztett fel, míg Bannon és stábjának szállása a négycsillagos Hotel Kempinski Corvinusban négy éjszakára szintén 12 ezer dollárt kóstált.

Az szintén ismert volt az Átlátszó cikke nyomán, hogy Yiannopoulos szállásköltségére 186 417 forintot, míg a reptéri transzferére és VIP-szolgáltatásokra 161 200 forintot fizettek. (Ez Bannon szállásához viszonyítva szinte szerénynek mondható, de a közadatigénylésre adott válasz szerint ennyi az annyi.)

De még így sem biztos, hogy teljes a költségek sora, mert az eddigi adatok nem tartalmazzák például Bannon és munkatársainak az útiköltségét. A Micnek nyilatkozó magyar szerv közlése szerint nem fizette ki az alapítvány Bannon csapatának repjegyeit (és nem is fogja), a szerződésben úgy tudni, az áll, hogy két első osztályú és két üzleti kategóriájú jegyet megtérítenek.

(Mic)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 19., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. augusztus 19., 17:46
  Yiannopulos és Bannon minden pénzt megér.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 19., 10:20
  Viszont Mari élvezte, ami az ő korában már minden pénzt megér.
 3. 1
  harcolj
  2018. augusztus 19., 09:24
  szerintem ez az összeg egyáltalán nem sok, tekintve hogy az előadóknak erekciós problémái vannak ,amióta meglátták a büdösbanyát. Ennek pedig nem kevés a kezelési költsége.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra