Újabb uniós milliárdok Mészárosnak

  • narancs.hu
  • 2017. december 18.

Belpol

Csak hogy a karácsonyi ajándékokra is teljen...

Tűzoltó leszel, vagy katona? Vagy vadakat terelő juhász?

Még jó, hogy Mészáros Lőrincnek nem kellett választani, mert kiderült, hogy a gázszerelés a legváltozatosabb és legsokrétűbb szakma a világon. Aki ugyanis ehhez ért, az aztán mindenhez. A milliárdos vízközműtender valószínűleg meghozta a Mészáros &Mészáros Kft. kedvét a vízügyekhez, most ugyanis a Mosoni-Duna torkolati szakaszának rendezésére nyert 21, 5 milliárdot – írja a Magyar Nemzet.

A közbeszerzést a felcsúti polgármester cége a Kötiviép’B Kft.-vel közösen nyerte el, a feladat pedig nemcsak a meder kikotrása, de a tervek szerint áthelyezik az egyik csatornaágat, hajózsilipeket alakítanak ki, de kiszolgáló építményt is felhúznak, feltöltik a partszakaszt és Torda szigetére árvízvédelmi gátat is építenek,... Minderre 41 hónapjuk van, tehár 2021-ig itt is biztos lesz munkájuk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?