A Borkai-botrány kirobbantója szerint a Maldív-szigetekre nem csak kikapcsolódni ment a politikus és köre, a pénzüket is ott tárolták

  • narancs.hu
  • 2019. október 10.

Belpol

Újabb vádak Borkai ellen. A magát az ördög ügyvédjének nevező blogszerző most korrupciós pénzek elhelyezéséről ír.

Tegnap a Borkai-botrány legújabb fejleményeként a gazdasági visszásságokra terelte a figyelmet a a magát az ördög ügyvédjének nevező blogszerző. Korrupciós hálózatról és az őt ért fenyegetésekről írt, arról, hogyan kapcsolódott ki Borkai Zsolt két és fél éve a Maldív-szigeteken.

A szerző most azt állítja, hogy a győri polgármester nemcsak búvárkodni járt a népszerű turistaközpontba, hanem ott tárolták a korrupcióból szerzett pénzüket is.

A blogbejegyzés szerint „legalább két bankban tartja Borkai a korrupcióból származó vagyonát, és ott van még annak az offshore cégnek is a bankszámlája, amivel a győri földügyletet varázsolták meg”. Ezeket az ügyeket állítása szerint nem ő intézte, hanem az a Rákosfaly Zoltán ügyvéd, aki az úgynevezett Audi-földek eladása körül is feltűnt anno.

Az írás szerint Borkaiék első útja mindig a bankokhoz vezetett, majd „hidroplánt béreltek, és azzal repkedtek a szigetek között”.

A szerző nem mellesleg gúnyosan megjegyzi, hogy mivel a volt olimpiai bajnok és csapata nem tartozik az első élvonalba, ezért nincs saját magánrepülőjük, kénytelenek voltak nemzetközi járattal utazni. De ott legalább első osztályon.

Az erkölcstelenség és a bűnözés senkinek sem magánélet

A politikusnak pedig duplán nem. „Nyerhet malasztot ki bűnhöz tapad?" – kérdezi a testvérgyilkos trónbitorló Claudius saját magától (a Hamletben), miközben imádkozik. Természetesen tudja a választ, és azt is tudja, hogy szorul torka körül a hurok, de imádkozik tovább, és nem mond le sem a trónról, sem a királynéról.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.