Több mint húszmillió forint kenőpénzt adott Simonka a NAV-eljárás leállításáért, de a felszámolót is lefizette

  • narancs.hu
  • 2019. október 10.

Belpol

Mindent bevetettek, nem jártak sikerrel.

Összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki több részletben a vád szerint Simonka György fideszes országgyűlési képviselő azért, hogy a vissza nem térítendő támogatások jogtalan megszerzése érdekében létrehozott cégeinél indult adóhatósági vizsgálatokat leállíttassa – értesült a 24.hu.

A lap információink szerint a Simonka és 32 társa – köztük a politikus családtagjai és más fideszes parlamenti képviselők rokonai – ellen megfogalmazott vádirat részletesen foglalkozik azzal, hogy 2014-ben milyen eszközökkel próbálták megfékezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásokat.

Aztán végül mint ismert, nem jártak sikerrel, a Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis idén augusztusban vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények – köztük hivatali vesztegetés – miatt, miután a vádhatóság szerint az elkövetők 1,4 milliárd forint kárt okoztak.

Az ügyészség szerint egyértelmű a bűnszervezeti tevékenység, és megkérdőjelezhetetlen, hogy irányítója a békési fideszes politikus volt, akire nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

Már Simonka embereire is kilövési engedély van? Visszalépett Mezőhegyes polgármestere az önkormányzati választástól

Így csak a Lázár János és Simonka György támogatta fideszes és Fidesz közeli jelöltekre lehet voksolni. Többen haragszanak Mitykó Zsolt független mezőhegyesi polgármesterre, aki szerda délelőttig független polgármesterjelölt volt a ménesbirtokáról híres dél-békési kisvárosnak. Mert egy Papp István Tiborral, a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság első emberével, egyben ugyancsak polgármesterjelölttel tartott közös sajtótájékoztatón bejelentették, Mitykó visszalép a jelöltségtől, hogy Papp István Tiborral „közösen dolgozzanak Mezőhegyes fejlődése érdekében".

Figyelmébe ajánljuk