Ujhelyi cidrizett, de most már büszke a SzázSzóra

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 10.

Belpol

Jó volt szerinte az is, hogy Nagy Zsolt kimondta: „dagasztjuk a szart”.

Büszke a szombati SzázSzó Találkozóra, ezért legközelebb is részt vesz a rendezvény megszervezésében az egyik kezdeményező, Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. 

Az ellenzéki gondolkodók összejöveteléről a hvg.hu többek között azt írta, „szombaton a Margit-szigeten csupán néhány idős ellenzéki kesergett azon a bárpult mellett álldogálva, vagy az asztaloknál ülve, hogy mennyire rossz a Nemzeti Együttműködés Rendszere, és mennyire kellene már valamit csinálni, ami nem a NER”. A szervezés körüli anomáliáról, Farkasházy Tivadar távolmaradásáról a kormánypárti Mandiner írt. 

Ujhelyi vasárnap azt írta, most már bevallja, „cidrizett” a SzázSzó előtt, hogy mire jutnak a közéleti összejövetelen, főleg, miután látszott, hogy „a nem kormánypárti nyilvánosság egy része úgyis kisujjeltartva fanyalogni fog rajta, bármi is történik”. Ám úgy gondolta az Esély Közösség tagjaival és a Civil Bázist vezető Horgas Péterrel együtt, hogy valakinek el kell kezdenie a párbeszédet,  ideje meghallgatni a másikat, meg kell találni a közös szavakat, ki kell fakasztani a zárványbuborékokat, kimondva bizonyos félt igazságokat, meghaladva bizonyos dogmákat és berögződéseket. 

Az ellenzéki politikus szerint eleve nem szánták zászlóbontásnak a SzázSzó Találkozót, és nem is az állampárt kötcsei találkozójával akartak rivalizálni, csak egy nyárvégi közéleti összejövetelt akartak, ahol beszélgetni lehet, és ezt a küldetését Ujhelyi érzése szerint beteljesítette a program. Kiemelte Kuncze Gábor egykori belügyminiszter beszélgetését Perlaki-Borsos Noellel, az Egységes Diákfront képviselőjével, Jordán Tamás színművész előadását a beszélgetések között, Traski Viktor üzenetét az ukrajnai frontról azzal az üzenettel, hogy nem csak összegyűlni fontos, hanem hallani is a másikat.  Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök gondolatát is fontosnak nevezte, miszerint Magyarország polgárainak hamarosan választania kell a NER és Európa között. 

Ujhelyi Nagy Zsolt színművész megjegyzését – aki unalmasnak találta az egyik beszélgetést, és azt mondta, hogy csak „dagasztjuk a szart”, ahelyett, hogy az ellenzék erősebb jelenléttel és szolidaritással fejezné ki együttérzését a diákokkal és a tanárokkal – figyelmeztetésként és szembesítésként értékelte.   

„A mindig fanyalgó nyilvánosság egy része most Zsolt – fontos és őszinte – szavain kajánkodik a SzázSzó kárára, pedig épp a lényeget nem látják: ennek a találkozónak az is az egyik küldetése volt (és lesz a jövőben is), hogy végre ne kerülgessünk bizonyos kérdéseket, és merjünk saját magunkkal szemben is kritikusok lenni. Ha karcosan, hát úgy. Legalább többen figyelnek” – értékelt Ujhelyi.  Büszke a találkozóra, és arra is, hogy akik részt vettek rajta, az Iványi Gábor közössége által fenntartott iskolának gyűjtöttek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk