Újra egyeztetnek a vasárnapi boltzárról

  • narancs.hu
  • 2018. október 30.

Belpol

Alig két éve törölték el, most lehet, hogy ismét megszavazzák.

Ismét napirendre kerül a vasárnapi boltzár ügye, ugyanis a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét Palkovics László felügyeletével nemrég szakmapolitikai megbeszélésre hívták az ügyben – adja hírül a Magyar Idők.

Az érdekvédelmi képviselet még szeptemberben kereste meg Orbán Viktort a kezdeményezéssel, akkor azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: aktualitás híján a boltzár ügyében nem terveznek jogszabály-módosítást. Mostanra azonban két szakminisztériumban is napirendre kerülhet a téma.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a lapnak azt nyilatkozta: örvendetesnek tartja, hogy a kormány meghallotta több százezer kereskedelmi munkavállaló igényét a foglalkoztatáspolitikai kihívások kezelésére.

„Hosszú ideje nem történik a lakosság napi fogyasztását ellátó kiskereskedelem szabályozásában semmi olyan, ami a cégeknek kiszolgáltatott munkavállalók mindennapjai, a családdal töltött pihenőidejük tervezése, életvitelük szempontjából vonzerőt jelentene az üres állások feltöltéséhez. Az aktuális kérdések konszenzusos megtárgyalására hivatott Kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottság évek óta nem ülésezett, nem tett semmit a megoldás érdekében, mert működése posztkommunista hangulatot idéz.”

A szakszervezettel tervezett első minisztériumi tárgyalásra a következő napokban kerülhet sor.

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk