Ungár Szentkirályi visszalépéséről: „Nem örülünk, tudomásul vesszük”

  • narancs.hu
  • 2024. június 7.

Belpol

Ungár Péter elvesztett egy fogadást Szentkirályi Alexandra visszalépése miatt. 

Pénteken, három nappal a június 9-i önkormányzati választások előtt visszalépett Vitézy Dávid főpolgármesterjelölt javára Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje. Korábban a Vitézy Dávidot az LMP társelnökeként és saját vagyonából anyagilag is támogató Ungár Péter többször is azt mondta, hogy ez nem fog megtörténni, egy hete például az Indexnek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy „ezt hírlapi kacsának minősítette Szentkirályi. Egyébként Szentkirályi, Karácsony és Vitézy közül eddig egyedül Karácsony Gergely mutatta meg, hogy visszaléphet mindenféle előzetes közlés nélkül egy választástól”.

Most többen is megkeresték Ungárt, hogy mit gondol a fejleményekről, az rtl.hu-nak azt mondta, elsőre nem is akkarta elhinni, hogy végül Szentkirályi tényleg visszalépett. Mint fogalmazott, amikor újságíróktól hallotta ezt, az első gondolata az volt, „hogy már nyolcadjára hallom ezt, és nem tartom valószínűnek, hogy megtörténik. Ugyanezen újságírók azt mondták a Békemenet előtt, hogy lemond, én akkor is mondtam, hogy nem. Most is erre számítottam. Elvesztettem egy fogadást egy magyar szerkesztőséggel.” Ungár Péter némi Túró Rudival fizet ezért.

Elmondta, a bejelentés után beszélt Vitézy Dáviddal, a politikai helyzetet elemezték. 

„Nem örülünk, tudomásul vesszük”

– válaszolta Ungár Péter arra a kérdésre, hogy örülnek-e a visszalépésnek. 

Ezután arról beszélt, hogy szerinte Vitézy Dávid fogja majd megnyerni a polgármester-választást, melynek tétje szerinte az, hogy „végre ne Gyurcsány és ne Orbán embere legyen a főpolgármester. Orbán embere a mai visszalépés miatt már biztosan nem lesz, egyszerűen azért, mert a harmadik helyen végzett volna. Már csak egy embertől kell megszabadítani a várost, aki Gyurcsány Ferenc embere. Most jön a budapestiek embere, Vitézy Dávid.”

Ungár a Blikknek azt nyilatkozta, hogy nem keresték meg őket a Fidesz stábjából, nem is számítanak segítségre a kormánypárttól, és nem is fogadnák el. 

Mint megírtuk, a Párbeszéd-ZÖLDEK, a DK és az MSZP jelöltjeként újrainduló Karácsony Gergely Szentkirályi visszalépésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „lelepleződött a hatalmi trükk, teljesen világosan két alternatíva közül választhat Budapest: a hatalom embereit vagy az emberek hatalmát választhatja”, illetve hogy „Vitézy Dávid oda navigálta magát, ahonnan érkezett, vissza a Fideszhez”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk