Vadászati kiállítás: Kovács Zoltán feleségének üzlettársa is jól járt

  • narancs.hu
  • 2021. május 24.

Belpol

Milliókat kapott a szervező cégtől.

Többször is írtunk arról, hogy a Kovács Zoltán kormánybiztossága alatt megrendezendő vadászati kiállításra milliárdokat szán a kormány. A gigarendezvényt még áprilisban a kormány kiemelt fontosságúvá nyilvánította, megrendezése pedig az eddigi összegzések szerint 64 milliárd forintot is felemészthet.

A kiállításra szánt összegekről a 24.hu azt írja, abból Kovács Zoltán feleségének üzlettársa, Kovács Róbert is jócskán kaphatott.

Kovács Róbert 2019 februárja óta felügyelőbizottsági tag a vadászati világkiállítás lebonyolítására létrejött állami kft.-ben, az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-ben, amelyet az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. alapított a  világkiállítás lebonyolítására. A Fft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre.

A cég létesítő okirata alapján a felügyelőbizottságban már ekkor, 2019 februárjában pozíciót és havi bruttó 250 ezer forintos apanázst kapott Kovács Róbert, aki az Opten szerint kinevezésekor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben - írják.

A 24. hu megkeresésére az MNV Zrt. azt nyilatkozta, annak idején, amikor kiválasztották az Egy a Természettel Nonprofit Kft. vezetőit, tagjait, „a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében.”

 

A cikk szerint a Kovács Zoltán feleségével közös kartali céget Kovács Róbert alapította 2017 februárjában, majd ebbe 2018 áprilisában szállt be a korábban fideszes politikusként is jegyzett Szikora Linda, aki idén áprilisban teljesen átvette a Kartal-Ép Kft.-t. Ahogy írják, Kovács Róbert azonban nemcsak Szikora Lindán keresztül ismerheti a vadászati világkiállítás kormánybiztosának kinevezett Kovács Zoltánt. Egy 2019-es videón ugyanis Kovács Róbert mint a kartali Virágospusztai Vadásztársaság elnöke, Kovács Zoltán pedig a társaság alelnökeként nyilatkozik.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk