Vágónak és Schiffernek még mindig fizet az LMP
vago_gabor.jpg

Vágónak és Schiffernek még mindig fizet az LMP

  • narancs.hu
  • 2020. február 18.

Belpol

A pár százalékos LMP annyit költ kommunikációra, amennyi három pártnak is elég lenne.

Huszonöt szerződést kötött kommunikációs vagy ahhoz kapcsolódó feladatokra az LMP képviselőcsoportja, írja a hvg.hu a frakciószerződések alapján.

A hatfős frakció 2018 májusától tavaly év végéig mintegy 60 millió forintot költött erre, és 2020 első félévére is már megkötöttek 16,8 milliónyi szerződést.

A listán a legérdekesebb Vágó Gábor neve, aki volt parlamenti képviselő, de aztán 2014-ben kilépett, hogy aztán négy év elteltével visszatérjen. Nos, Vágó ezen idő alatt végig kapott pénzt az LMP-től kommunikációs tanácsokért. Míg nem volt tagja a pártnak, Aku Take nevű cégén keresztül adott tanácsokat. 2018 májusa óta már saját nevén számláz „PR-tevékenység és kommunikációs tanácsadás“ címen. Vágó akkor sem szüneteltette ezt a tevékenységét, mikor a párt EP-listavezetőjeként kampányolt. A legújabb szerződése 2020 júniusáig szól, megbízásai összértéke ezzel eléri a 7,78 milliót.

Szintén sokat, összesen több mint 41 millió forintot költött az LMP különböző szakpolitikai, illetve szaktanácsadói megbízásokra.

Ezen a listán feltűnik a pártból két évvel ezelőtt távozó Schiffer András. Az ő ügyvédi irodája folyamatos szerződésben állt a képviselőcsoporttal.  Eddig 9,35 millió forint értékben kötöttek vele megbízást személyhez fűződő jogok védelmével, információszabadsággal összefüggő és közigazgatási ügyekben való jogi képviselet ellátására.

Figyelmébe ajánljuk