Vagyonnyilatkozati eljárást indítanak a V. kerület fideszes polgármestere ellen

  • narancs.hu
  • 2022. február 22.

Belpol

Azt vizsgálják majd, volt-e elég pénze ahhoz, hogy megvásárolja azokat az ingatlanokat, amiket bevallott vagyonnyilatkozatában.

A fővárosi közgyűlés négy frakcióvezetője vagyonnyilatkozati eljárást indít Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester ellen – írja az rtl.hu.

A javaslat szerint azt vizsgálják majd, volt-e elég pénze ahhoz, hogy megvásárolja azokat az ingatlanokat, amelyeket újként tüntetett fel a 2019. novemberi és a 2021. januári vagyonnyilatkozatában. Ehhez rendelkezni kell azzal az információval, mennyit fizetett az ingatlanokért. Ezért a bizottság 8 napos határidővel bekéri Szentgyörgyvölgyi Pétertől az adásvételi szerződéseket is. Ha ezt nem teljesíti a polgármester, akkor az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz, valamint Bakonybél településhez fordulnak.

Az RTL cikke szerint a vizsgálat megindításáról a szerdai zárt ülésen dönt majd az ellenzéki többségű ügyrendi, nemzetiségi, összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság.

A Belváros-Lipótváros önkormányzat sajtóosztálya azt közölte, hogy „Szentgyörgyvölgyi Péter a vagyonnyilatkozatát mindig a szabályoknak megfelelően, átláthatóan, teljes részletességgel nyújtotta be. Ennélfogva a bizottság vizsgálódása kizárólag politikai hangulatkeltésként értelmezhető.” A polgármester úr a törvény adta kereteknek megfelelően együttműködik – írták.

(rtl.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.