112 rendőrségi épületet zártak be, 17-et végleg

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Belpol

A használatban maradt épületekben sem szabad telefont tölteni, vizet melegíteni, kávét, teát főzni.

A badacsonyi körzeti megbízotti iroda, a miskolci rendvédelmi technikum két épülete november közepe óta zárva van. Ezeket az ingatlanokat most nem használja a rendőrség. Országosan 112 ilyen vagy nagyobb épületet zárt be energiatakarékossági okból az ORFK, 17-et tavasszal sem vesznek újra használatba – derül ki az RTL Híradójából

Az összefoglalóban nyilatkozó Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy a rendőrségre jellemző létszámhiány az oka annak, hogy voltak kihasználatlan, vagy csak részben belakott épületei is a testületnek. Akik ezekben dolgoztak, azokat – a beleegyezésükkel – máshová is át lehet helyezni.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára, Pongó Géza azt mondta, hogy az ideiglenes bezárások miatt akár 6-8-10 település is rendőr nélkül maradhat, vagy ritkábban jut el oda a járőr. Emlékeztetett, az őrsöket sok helyre azért telepítették, mert ott kifejezetten szükség volt a jelenlétükre. 

A használatban maradó rendőrségi épületekben is a korábbiakhoz képest szigorúbb takarékossági intézkedéseket vezettek be. A Zsaruellátó Egyesület szóvivője, Gál Annamária arról számolt be, kollégáiknak sok helyen tilos a telefont tölteni, vízmelegítőt használni, teát vagy kávét főzni. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk