Valótlannak, kegyeletsértőnek és felháborítónak tartja az ügyészség Hadházy Ákos állításait

  • narancs.hu
  • 2021. december 17.

Belpol

Mert a lapunknak adott interjúban a Bács-Kiskun megyei főügyész halálát összekötötte a Simonka- és Boldog-ügyekkel, ezt sérelmezik.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a minap interjút adott lapunknak a korrupciós bűnügyek magyarországi kezeléséről. A cikkre az abban többször előkerülő ügyészség is reagált. "Hasonlóan korábbi ügyészséget érintő nyilatkozataihoz, Hadházy Ákos szinte valamennyi állítása, következtetése valótlan, a tényeket elhallgató vagy eltorzító, a büntető anyagi és eljárásjogi szabályok ismeretének teljes hiányáról tanúskodó” – áll az ügyészség pénteki közleményében.

Hozzátették, szerintük „a volt Bács-Kiskun megyei főügyész tragikus halálának összekötése a Központi Nyomozó Főügyészség által lenyomozott és jelenleg bírósági szakaszban lévő Simonka és Boldog ügyekkel nem csak a valósággal nincs köszönőviszonyban, hanem minden moralitást nélkülöző, kegyeletsértő, jó érzésű embert felháborító megnyilvánulás”.

Hadházy lapunknak úgy fogalmazott, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a kormányhoz köthető korrupciós ügyekben mindent elkövet a politikai következmények tompításáért. "Simonka György ellen 2012-ben elkövetett cselekmények miatt csak nemrég történt vádemelés, és nem került előzetesbe, holott maga a vádirat beszél arról, hogy megpróbálta befolyásolni a tanúkat. Ha valami, akkor ez az előzetes letartóztatási indok tankönyvi példája, mégis szabadlábon védekezhet a képviselő, mert kell a kétharmad a Fidesznek" – mondta a független országgyűlési képviselő. Hadházy Ákos hozzátette,

"sokatmondó az is, hogy a Simonka- és a Boldog-ügyet felgöngyölítő kecskeméti főügyész öngyilkos lett, és a Simonka-ügyön dolgozó összesen négy ügyész közül már csak egy van a szervezetnél".

Ezt a részt kifogásolja és minősíti az ügyészség.

Mint ismert, Nánási László korábbi Bács-Kiskun megyei főügyész 2020. augusztusában lett öngyilkos, előtte 2019. november 15-ig töltötte be a megyében főügyészi tisztséget. A kormányközeli PestiSrácok arról írt, hogy a felmentésnek köze lehetett az egyik legnagyobb húsipari cég, a Hungary Meat olasz tulajdonosának, Piero Pini büntetőügyéhez.

(ugyeszseg.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk