Váratlanul elbocsátották az energiaügyekért felelős brüsszeli magyar diplomatát

  • narancs.hu
  • 2022. október 21.

Belpol

Pont aznap, amikor az uniós miniszterelnökök a gázárak letöréséről tárgyaltak az EU-csúcson. 

Váratlanul felmondott a magyar kormány Baranyai Gábornak, a brüsszeli EU-követség második emberének – számolt be a Politico. A lap értesülései szerint másfél órát kapott, hogy összepakoljon az irodájában és elhagyja a brüsszeli állandó magyar képviseletet. 

Baranyai ún. Coreper I. nagykövet volt, ami azt jelenti, hogy a mezőgazdaság, a halászat, a közlekedés, a távközlés, az energia, a versenyképesség, a környezetvédelem, a foglalkoztatás, a szociálpolitika, az egészségügy, a fogyasztóvédelem, az oktatás, az ifjúság és a kultúra ügyei tartoztak hozzá. 

Az elbocsátása pont azután történt, amikor az EU-csúcson a gázárak letöréséről tárgyaltak a tagállamok kormányfői. Mivel ez Baranyai Gábor szakterülete, ezért az elküldése összefüggésben lehet a csúcs előkészítésében játszott szerepével. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk