Varga Judit és Rogán Antal átvilágítását kéri a DK

  • narancs.hu
  • 2023. február 18.

Belpol

Vadai Ágnes szerint a Schadl–Völner-ügy miatt szükséges a két miniszter vizsgálata nemzetbiztonsági szempontból.

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnöktől azt kéri, rendelje el Varga Judit és Rogán Antal újbóli nemzetbiztonsági átvilágítását – jelentette be Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese szombaton.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy pénteken kezdődött el a korrupcióval vádolt Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárnak és Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökének tárgyalása. Korábban több bizonyíték is kiszivárgott, és ezek alapján az látszik a DK szerint, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is belekeveredett a botrányba, mégsem gondolták fontosnak, hogy tisztázzák magukat a sajtó előtt.

„Völner Pál, a korrupciós hálózat egyik feltételezett feje igazságügyi államtitkárként Varga Judit jobbkeze volt, az igazságügyi miniszter mégsem érzi úgy, hogy meg kellene szólalnia. Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke több szállal is köthető Schadl Györgyhöz, az ügyészség mégsem érezte fontosnak beleírni a nevét a vádiratba. Ha magasrangú vezetők zsarolhatóak, az egész ország veszélyben van: a Demokratikus Koalíció szerint a magyar embereknek joguk van tudni, mit titkol Varga Judit és Rogán Antal, ezért kezdeményezzük Orbán Viktornál, hogy azonnal rendelje el az újbóli átvilágításukat” – mondta Vadai Ágnes.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk