Varga Mihály azt ígérte, február 15-ig minden érintett megkapja az adóvisszatérítést

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 4.

Belpol

161 ezer családnak kézbesítik postán a pénzt.

Február 15-ig minden érintett megkapja a családi adóvisszatérítést, a kormány 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a TV2 reggeli műsorában.

Varga arról is beszélt, hogy akik nem nyilatkoztak tavaly december 31-ig a nekik visszajáró összegről, azoknak az adóhatóság az adóbevallásuk elkészülését követően soron kívül utalhat majd. Azt mondta, hogy 161 ezer családnak kézbesítik postán a pénzt.

Kiemelte, nem volt még hasonló nagyságrendű adóvisszatérítést lehetővé tevő kormánydöntés, ezt pedig szerinte a gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé. Elmondta azt is: a magyar gazdaság erőforrásait átcsoportosítva tudták azokat a kifizetéseket, beruházási támogatásokat teljesíteni, amelyekkel a családok járnak jól.

A 13. havi nyugdíj visszaépítését is az eredetileg tervezett 4 évnél gyorsabban megvalósították, most 2022-ben februárban elindulnak az utalások.

Arra az ellenzéki felvetésre, hogy az szja-visszatérítés, a 13. havi nyugdíj, és a 25 év alattiak szja-mentessége "megborítja" a költségvetést, lakonikus tömörséggel annyit válaszolt: "hát ne aggódjanak! Nem."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk