Végrehajtást kért a Magyar Nemzet ellen a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2023. február 4.

Belpol

A lap pert vesztett, de nem fizette ki a perköltséget. Most már a végrehajtási költséget is muszáj lesz.

Tavaly májusban a Magyar Nemzet cikket írt A megsemmisülés útján halad a Jobbik címmel, és ebben azt lehetett olvasni többek közt, hogy a párt a május 7-i tisztújítás előtt 90 kamuszervezetet hozott létre, az országos választmány elnöke pedig úgy szervezte a kongresszust, hogy Jakab Péter nyerjen.

A cikk miatt a Jobbik beperelte a lap kiadóját, a Mediaworks Hungaryt. Mivel a Magyar Nemzet nem tudta bizonyítani az állításait, jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy a lapnak helyreigazítást kell közölnie, és meg kell fizetnie a perköltséget.

A Magyar Nemzet karácsony után közölte a helyreigazítást, a pénzt azonban nem küldte el – írja a Media1.

A Jobbik erről azt írja, „akkor még nem tudhattuk, hogy a fideszes hazugsággyár annyira pitiáner lesz, hogy egy ötvenezer forintot sem elérő perköltséget nem tud magától megfizetni. Márpedig most ez történt, a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks nem volt képes egy ekkora összeget sem időben megfizetni a Jobbik részére.”

A Jobbik kérelmére a Fővárosi Törvényszék végrehajtási eljárást rendelt el a Mediaworks Hungary ellen. A végrehajtó inkasszót nyújt be a kiadóvállalat számlájára, leveszi a tartozás összegét, ami most már több lesz, megemeli a végrehajtás költsége.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk