Végrehajtó szedte be Bayer Zsolttól Hadházy Ákos 300 ezer forintos sérelemdíját

  • narancs.hu
  • 2021. június 21.

Belpol

Bayer nem igazán akarta viselni tette következményeit.

"A végrehajtó végül bevasalta Bayer Zsolton azt a 300 ezer forintomat, amit az ellene indított perben ítélt meg a bíróság" – írja Hadházy Ákos a Facebook oldalán.

A Kúria tavaly őszi ítélete szerint Bayer Zsolt kormánypárti publicista megsértette Hadházy Ákos független parlamenti képviselő személyiségi jogait. A döntéssel helyben hagyták a másodfokú ítéletet, amely szerint Bayer 300 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni Hadházynak, valamint bocsánatot kell kérnie tőle. Bayert a blogján közölt írása miatt vonták felelősségre. 2017. október 31-én ugyanis többek közöt azt írta: „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli”. Majd ugyanabban az évben november 26-án azt írta: „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember.” Bayer azért bírálta a képviselőt, mert azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

Bayer korábban azt közölte, hogy majd ötforintosokban fogja kifizetni Hadházynak a sérelemdíjat. De még idejekorán kiderült, hogy Hadházy csak 50 darab bankjegyet vagy pénzérmét köteles elfogadni, így végül Bayer nem fizette meg a díjat semmilyen formában.

"Miután rájött, hogy maximum pár száz forintot vagyok így köteles elfogadni, történeteket talált ki arról, hogy majd az ő követői apránként állnak jót helyette, aztán meg hogy ő leadta a pénzt a képviselői irodaházban. Nos, egyik sem volt igaz, az irodaház portáján a parlamenti őrség nem is vehet át küldeményeket, postán pedig egyetlen, pécsi feladó küldött egy kis dobozt, amelyikben akár ötforintosok is lehettek, de azt bontatlanul visszaküldtem" – teszi hozzá a történtekhez Hadházy.

"Ennek a szórakozásnak vetett most véget a végrehajtó, aki a költségekkel együtt 379 ezer forintot hajtott be Bayertől."

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk