Véletlenül derült ki, hogy Pintér Sándornak tavaly havi 462 ezer forinttal nőtt a fizetése

  • narancs.hu
  • 2024. január 23.

Belpol

Azt egyelőre nem tudni, más miniszterek és államtitkárok is érintettek-e a fizetésemelésben.

Tavaly márciusban 17,5 százalékos fizetésemelést kapott Pintér Sándor belügyminiszter, és ugyanennyivel nőtt a Belügyminisztérium államtitkárainak keresete is

– írja a 24.hu kormány a honlapjára feltöltött adatlapok alapján.

Eszerint Pintér fizetése 3 094 800 forintra nőtt, a havi 462 000 forintos emelés egyébként annyi, mint amennyi egy átlagos jövedelem volt októberben a KSH szerint Magyarországon (ez nem átlagjövedelem, hanem a jövedelmek közötti legnagyobb, úgynevezett mediánérték). Az államtitkárok 346 ezerrel többet vihetnek haza március óta, így havi bruttó 2,321 millió forint az illetményük.

A belügyi fizetésemelés elég nagy titokban történt, egyelőre nem lehet tudni, hogy minden miniszter és államtitkár fizetése nőtt-e ekkor és ennyivel. A többi minisztérium ugyanis nem tett közzé ilyen adatot, és a lap megkeresésére sem válaszoltak, így most közérdekű adatkéréssel igyekszik megtudni a minisztériumi legfelsőbb vezetők keresetének és esetleges tavalyi béremelésének mértékét.

A Miniszterelnöki Kormányiroda korábban úgy tűnik, megtévesztően adott választ adatkérésre, amiből úgy tűnt, hogy 2023 júliusától egyetlen kormánytagnak, illetve államtitkárnak sem nőtt a fizetése. Hisz' azt írták, "az adatigénylésében jelzett 2023. július 1-jei dátummal a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok és a miniszterelnöki megbízottak vonatkozásában illetményváltozás nem történt".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk