Vesztett Bayer Zsolt felesége a DK ellen

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Belpol

Első fokon felmentette Sebián-Petrovszki Lászlót a bíróság. 

A bíróság első fokon felmentette Sebián-Petrovszki Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét, aki ellen rágalmazás vádjával indított pert Bayer Zsolt fideszes publicista felesége, Bayerné Matusovits Andrea – írja a párt közleményében. 

A DK politikusa perelte ki és hozta nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyekből kiderült: a Bayerné által főigazgatóként vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 2019-ben a korábbi szerződés meghosszabbításával versenyeztetés nélkül, így a tender útján elérhető magasabb ár alatt adta el a magyar emberek vérplazmáját a vaskos profitot bevasaló magáncégeknek. Ez volt az az ügy, ami miatt a Fidesz példátlan módon, a több évtizedes gyakorlatnak ellentmondva függesztette fel Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát a Parlamentben. 

A párt szerint a magyar vérplazma áron alul való eladása nemcsak bűncselekmény lehetőségét veti fel, hanem olyan bevételektől fosztja meg az államot, amelyekből rendbe lehetne tenni az állami kórházakat, meg lehetne állítani a tömeges kórházi fertőzéseket és tisztességes bért lehetne fizetni az egészségügyi dolgozóknak.

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – írta a DK közleményében. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk