Együtt dolgozik Rogán és Lázár a balatoni repülőtér fejlesztésén

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Belpol

Átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét. 

Egy péntek este közzétett kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez – írja a Telex

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (például Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben. A cég alapításához 100 millió forintot különít el a kormány: a 20 millió forint jegyzett tőke mellett 80 millió forint tőketartaléka lesz az új turisztikai vállalatnak.

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feladata lesz, hogy az MTÜ vezetésével előkészítse a hévízi fejlesztésekhez szükséges jogszabály-módosításokat és intézkedéseket. A fejlesztések mellett biztosítaniuk kell a Szent András Reumakórház jelenlegi színvonalon történő folyamatos működését is.

A határozatból az is kiderül, hogy Rogán az építési és közlekedési miniszter, Lázár János bevonásával dolgozza majd ki a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez szükséges feladatok előkészítését és megvalósítását, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk