Vidéki abszurd: az iskolaigazgató börtönbe küldte volna az anyukát, mégis kinevezték újra

  • narancs.hu
  • 2024. július 20.

Belpol

Elmérgesedett a viszony a szülők és az iskola fura úrnője között.

A tankerület és a Belügyminisztérium továbbra is Hüse Gabriellát tartja a legalkalmasabbnak a nagycenki Széchenyi István Általános Iskola igazgatói posztjára, pedig az igazgatónő esőben várakoztatta a diákokat a koronavírus-járvány idején és szülőket perelt be, petíció is indult ellene.

Az Eduline beszámolója szerint több mint 300 szülő tiltakozott a személye ellen, mivel úgy vélik, 10-15 évvel ezelőttig innen „bárhová eljuthattak” a nagycenki gyerekek, mostanra azonban leginkább már a rossz híréről ismert az intézmény. Sokan inkább a szomszédos településekre járnak már, nem a Széchenyi-család egykori falujába. Idén legalább 17 kisgyereket fognak kiíratni a szülők az iskolából.

A szülők az igazgatónő „diktatórikus” és „nárcisztikus” természetére panaszkodnak, aki „el akarja taposni azokat a szülőket, akik nem akarnak szürke kisegérként láthatatlanok maradni és felemelik a hangjukat a gyerekek és az iskola érdekében.”

Az iskolában megtörtént, hogy egy kislányt például tanítási idő alatt, az egyik órák közti szünetben véraláfutásosra rugdostak a társai, a szülők panaszára azonban az igazgatónő azzal felelt, hogy miért nem védte meg magát a gyerek.

A legsúlyosabb eset az volt, amikor az intézményvezető 2020 őszén rágalmazás és rémhírterjesztés vádjával számos nagycenki szülőt beperelt, és letöltendő börtönbüntetést kér egy háromgyerekes anyukára. Azért, mert a Covid idején az udvaron lázmérőzték a gyerekeket, miközben esett az eső. Az igazgatónő azokat perelte, akik beszéltek az esetről.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárhoz is eljutott az intézményvezető híre, aki „a tanulók érdekében” mégis kinevezi újra Hüse Gabriellát. Az Emberi Erőforrások Minisztere 2020-ban egyébként kitüntetéssel ismerte el a Nagycenki Széchenyi István Általános Iskola szakmai teljesítményét, az elismerést az igazgatónő vette át.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk