Vidnyánszky egyetemén zsidó szennylapnak nevezte a Nyugatot Takaró Mihály

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 9.

Belpol

Ennek fényében mit jelenthet az, hogy Vidnyánszky szerint az SZFE nem elég nemzeti-konzervatív, és ott ideológiai nevelés zajlik?

A Gulyás Márton által vezetett Partizán készített interjút két színéssszel, akik a Vidnyánszky vezette kaposvári képzésen szerezték meg diplomájukat. Bergendi Barnabás és Hermányi Mariann arról meséltek, hogy egyetemi órán Takaró Mihály zsidó szennylapnak nevezte a folyóiratot, Kertész Imréről pedig azt mondta, nem magyar — hozzátéve, hogy ez az ő véleménye, és nem kell mindenkinek elfogadni.

Hermányi azt is felidézte, hogy egy órán Takaró rákérdezett a hallgatók vallására, majd Hermányi válaszát így minősítette: „Akkor te vagy a kis liberális, ugye? Neked ezt most nehéz lesz."

A két színész arról is beszélt, hogy több olyan kurzus volt, amire úgy kaptak osztályzatot, hogy nem volt mögötte valós képzés, órák maradtak el, tanárok nem jelentek meg, maga Vidnyánszky többször az utolsó pillanatban mondta le az óráját velük.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.