Visszakozott a Fidesz, meghátrált a plagizáló igazgató-jelöltjük

  • -zsip-
  • 2018. december 12.

Belpol

A szigetszentmiklósi képviselő-testület nem tudott dönteni a Kardos István Általános Iskola Gimnázium és Szakgimnázium vezetői pályázatairól, mert a kollégái munkáiból plagizáló, Fidesz által támogatott pedagógus visszavonta pályázatát, és így tett szakmailag elismert vetélytársai is.

Szabó József, Szigetszentmiklós fideszes polgármestere a képviselő-testület szerdai ülésén, megerősítve kedd esti értesülésünk, bejelentette, hogy a Kardos István Általános Iskola Gimnázium és Szakgimnázium intézményvezetői pályázatának két jelentkezője visszavonta pályázatát.

Visszavonhatta plagizált pályázatát a szigetszentmiklósi igazgatójelölt

Úgy tudjuk, a mai nap visszavonta a szigetszentmiklósi iskola vezetői pályázatát az azt összeollózó pedagógus. Az iskola előtt kedd este, a szülők által szervezett tüntetésen az hangzott el, hogy mindkét jelölt visszavonta pályázatát. Erre főleg Adorján Botondnak, a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ tanárának, gazdasági vezetőjének, oktatásszervezőjének lehetett igazán oka, akiről megírtuk, pályázata lényegi elemeit más kollégáitól plagizálta.

Ezért okafogyottá vált a jelöltek kiválasztásáról szóló előterjesztés, így levették napirendről.

Egy héttel korábban az oktatási bizottság, a többségben lévő fideszeseknek köszönhetően, a képviselő-testületnek Adorján Botondot, a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ tanárát, gazdasági vezetőjét, oktatásszervezőjét ajánlotta.

Pedig Adorján pályázata lényegi elemeit más kollégáitól plagizálta, és nem kis terjedelemben: több oldalakon át megszakítások nélkül vett át bekezdéseket.

Gátlástalanul összeollózta pályázatát a szigetszentmiklósi iskola élére készülő pedagógus

Szigetszentmiklóson egyre paprikásabb a hangulat, miután kiderült, a helyi általános iskola és szakgimnázium igazgató-jelöltje kimaxolta a plagizálás lehetőségeit intézményvezetői pályázatában. Új vezetőt választanak a Kardos István Általános Iskola Gimnázium és Szakgimnázium élére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra ketten jelentkeztek.

A szakbizottság nem, de az intézmény tantestülete, amely előtt Adorján tagadta a nyilvánvaló lopást, a városban megbecsült pedagógus, Nagyné Gazsó Mária, az intézmény igazgatóhelyettesét támogatta kétharmados többséggel.

Úgy tudjuk, Nagyné családi okokra hivatkozva állt el a jelöléstől. A városban komoly felháborodást váltott ki Adorján gátlástalan plagizálása, a szülők kedd este gyertyás tüntetésen fejezték ki nem tetszésüket a politikai hátszéllel zajló pályáztatás miatt.

Figyelmébe ajánljuk