Visszavonhatta plagizált pályázatát a szigetszentmiklósi igazgatójelölt

  • -zsip-
  • 2018. december 11.

Kis-Magyarország

Úgy tudjuk, a mai nap visszavonta a szigetszentmiklósi iskola vezetői pályázatát az azt összeollózó pedagógus.

Az iskola előtt kedd este, a szülők által szervezett tüntetésen az hangzott el, hogy mindkét jelölt visszavonta pályázatát.

Erre főleg Adorján Botondnak, a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ tanárának, gazdasági vezetőjének, oktatásszervezőjének lehetett igazán oka, akiről megírtuk, pályázata lényegi elemeit más kollégáitól plagizálta.

Tábla a tüntetésről

Tábla a tüntetésen

 

 

Méghozzá nem kis terjedelemben, több oldalakon át megszakítások nélkül. Állítólag a másik jelölt, a városban megbecsült pedagógus, Nagyné Gazsó Mária, az intézmény igazgatóhelyettese is visszavonta pályázatát, családi okokra hivatkozva. A fideszes többségű képviselő-testület oktatási bizottsága egy héttel ezelőtt Adorjánt támogatta, a tantestület kétharmada viszont Nagynét.

A jelöltekről szerdán határozna a képviselő-testület, majd a Klebersberg Központ hoz döntést ezt is mérlegelve. Vasárnap a Klik a tankerületben való tájékozódást követően válaszokat ígért a Narancs.hu-nak, de ez két nap alatt sem született meg.

A szülők este fáklyás tüntetésen fejezték nem tetszésüket a politikai hátszéllel zajló pályáztatás miatt. Adorjánt újra eredménytelenül kerestük, ahogy Nagynét sem vette fel a telefonját.

Figyelmébe ajánljuk