Vitézy Dávid: Nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val

  • narancs.hu
  • 2024. június 7.

Belpol

Tudomásul veszi Szentkirályi Alexandra visszalépését, főpolgármesterként „ügyek és a programom mentén” teremtene többséget.

„Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása” – írta péntek reggeli Facebook-posztjában Vitézy Dávid, miután Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépést.

A közlekedési szakemberből lett politikus szerint a már több mint 400 ezer ember által látott múlt heti Partizán-vita után „a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak.”

„Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok”

– jelentette ki Vitézy Dávid, majd hozzátette, főpolgármesterként sem a Fidesszel, sem a DK-val nem fog koalíciót kötni, ügyek és a programom mentén teremtenek majd többséget a Fővárosi Közgyűlésben.

Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével...

Posted by Vitézy Dávid on Thursday, June 6, 2024

Emellett azt is leszögezte, nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese. „Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre” – fogalmazott posztjában Vitézy, hozzátéve, a programja továbbra is érvényes. „Nemet mondok a Maxi-Dubajra, nemet mondok a kínai magasvasútra, nemet mondok az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz.”

Vitézy Dávid programjáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk