Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem a Völner-ügyben kibukott lezsírozott vizsgák miatt

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Belpol

Azt ígérik, az eredményről tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mert hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel – közölte a hvg.hu-val az egyetem részéről Kottász Gergely, az intézmény sajtóreferense. Az egyetem azt ígéri, a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Mint ismert, hétfőn írta meg a 444.hu, hogy Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is elintézhetett egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, Schadl György. A lap megszerezte a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagát, melynek részét képezik azok a feljegyzések is, amiket a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai készítettek Schadl György, a Végrehajtói Kar egykori elnökének telefonbeszélgetéseiről. Ezekből derült ki, hogy Schadl a kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati emberek rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon.

(hvg.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk