Megszavazta a bizottság: kedden felfüggeszti az Országgyűlés Völner Pál mentelmi jogát

  • narancs.hu
  • 2021. december 13.

Belpol

A Fidesz már előre jelezte, megszavazza az Országgyűlésben is.

A mentelmi bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát – írja a Telex.

Az ügyről kedden szavaznak a parlamentben. A Fidesz már előre jelezte, hogy a kormánypárti képviselők az igen gombot fogják nyomni.

Völner Pál nem ment el a mentelmi bizottság hétfői ülésére, levélben kérte a bizottság elnökét, döntsenek mentelmi jogának kiadásáról a tisztázás érdekében. Völner a Legfőbb Ügyészség általa is megismert tartalmú indítványát "meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen" anyagnak írta le, szerinte bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.

A fideszes politikust, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét, az igazságügyi államtitkárt múlt hét kedden gyanúsította meg vesztegetéssel a Legfőbb Ügyészség. A gyanú szerint a politikus rendszeresen fogadott el 2-5 millió forint kenőpénzt a végrehajtói kar vezetőjétől. Völner a róla szóló hírekre úgy reagált: nem követett el bűncselekményt. Ennek ellenére lemondott az államtitkári pozíciójáról.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk