Volt fideszes képviselőt gyanúsítanak azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves lánnyal

  • narancs.hu
  • 2022. március 10.

Belpol

A Blikk információi szerint a korábbi önkormányzati képviselő általános iskolai óraadó tanárként követte el tettét.

 

A lap úgy tudja, hogy a magyart és történelmet oktató pedagógus óraadó tanár volt Pest megyei város általános iskolájában, korábban pedig egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott, valamint fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt. A cikk szerint lefeküdt egyik 13 éves diákjával, a tanár által elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek.

A gyanúsított a képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát az érintett kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Mint írják, jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet, a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként, de információik szerint idén nem járt be az ülésekre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette a lap értesüléseit, továbbá közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott: az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást.

Az érintett általános iskola igazgatója a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Nem az a kérdés, hogy magyar-e a Nobel-díj

Szabad büszkének lenni és magyarnak nevezni a két Nobel-díjat, de közben ne felejtsük el, hogy az elmúlt tizenhárom év önkényes kormányzása nem teremtett kiszámíthatóbb körülményeket az egyetemeken. Márpedig a hosszútávú, eredményes kutatómunka feltétele a kiszámíthatóság lenne.