Zajos csata Szegedért: legyűri-e a Fidesz Botkát?

  • narancs.hu
  • 2018. október 30.

Belpol

Leszedheti-e a Fidesz a népszerű és az egyetlen, honi nagyvárost ellenzékiként irányító polgármestert, Botka Lászlót a 2019-es őszi helyhatósági választáson? Ennek a kérdésnek járt utána friss számában a Magyar Narancs.

Hosszú hónapok csendjét megtörve lapunknak nyilatkozott Szeged első embere, aki elmondta: az történt a tavaszi országgyűlési választáson és utána, amit a legjobban szeretett volna elkerülni. 

Kétségtelen tény, hogy a Tisza-parti egyetemi városban már egy ideje ráfordultak a jövő őszi választás célegyenesére. A kormánypárti propagandasajtó és a Fidesz korlátlan erőforrásait kihasználva ott üti Botkát, ahol csak tudja.

Botka és Orbán találkozója 2017-ben, amikor a kormányfő Szegedre látogatott

Botka és Orbán találkozója 2017-ben, amikor a kormányfő Szegedre látogatott

 

A cikkben szó van arról is, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az elmúlt időszakban miért jár sokat Szegedre, s arról, hogyan segíti Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a csongrádi megyeszékhelyen a Fideszt és a focit? A Magyar Narancs elment a szegedi Izabella híd tőszomszédságában közel 20 milliárd forintért épülő új labdarúgó-stadion építkezéséhez, amelynek kivitelezője egészen véletlenül a Garancsi István birtokolta Market Zrt. Ez az ultramodern és méregdrága stadion a püspök harmadosztályú csapatának épül!

Miért merülne fel, hogy ne induljak a 2019-es önkormányzati választáson? – kérdezte Botka, aki szerint „egy élhető, európai Magyarország reménye miatt” kell megtartania a baloldalnak a Tisza-parti nagyvárost. „Szegednek hiteles és a kormánnyal együttműködő városvezetésre van szüksége, egyben a dél-alföldi régióközpontot gazdaságilag meg kell erősíteni és fel kell tenni a térképen az őt megillető helyre” – ezt már B. Nagy László, a Fidesz szegedi elnöke, egyben egyik parlamenti képviselője mondta lapnak.

A cikkből kiderül, hogy a Fidesz „mini nemzeti konzultáció” keretében keresi, ki lehet a polgármesterjelöltje Szegeden, ekként ki lehet a kihívója Botka Lászlónak. Bőséges névsort közöl a szóba került nevekről a Magyar Narancs.

A lap ezen a héten kivételesen már szerdától kapható a standokon, illetve itt előfizethető.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szüksége lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következő platformokon érhetők el online és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elő egy évre, fél évre, negyedévre, egy hétre!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?