Závecz: Május óta egymillió szavazót vesztett a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Belpol

Az ellenzéki pártoknak viszont nem sikerült számottevően erősödniük. 

Májusban az emberek 46 százaléka támogatta a Fideszt, ami a párt történetének legmagasabb támogatottsága volt. Azonban szeptemberre ez a szám 37, mostanra pedig 33 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy egymillió szavazó pártolt el a Fidesztől – derül ki a ZRI Závecz Research Intézer kutatásából, amit a 24.hu közölt. 

A pártnélküliek csoportja 20-ról 30 százalékra nőtt, az ellenzéki pártok nem tudták számottevően növelni a támogatottságukat. A Demokratikus Koalíció májusban 9, most 11 százalékon áll, a Mi Hazánk, az LMP és az MKKP is javított egy-egy százalékot, a többi ellenzéki párt népszerűsége stagnál vagy csökken. 

A Fidesz csökkenése nyáron főleg az alapfokú végzettségűek és szakmunkások körében következett be, ez a tendencia leginkább a kis-közepes városokban volt tapasztalható. Szeptemberben a harminc év alattiak 35 százaléka támogatta a kormánypártot, most viszont csak a 25 százaléka. Májusban az emberek 52, szeptemberben 62, novemberben pedig 71 százaléka vélekedett úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok az országban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.