Zöld programmal csap a lovak közé Hunvald György

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Belpol

Indul a választáson.

„Korábban azért tértem vissza a helyi politika fősodrába, mert a velem történtek után rehabilitálódni szerettem volna. Ez számomra azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhassak jelöltként. Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy” – olvasható Hunvald György Facebook-bejegyzése.

Hunvald határozott véleménye az, hogy csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust: „ezt a lehetőséget azonban a politikai tárgyalások során kizárta néhány ellenzéki párt. Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.”

A politikus úgy érzi, nem hagyhatja cserben azokat, akik aláírásukkal támogatták: „ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban. A programomat, amely egy modern, innovatív, zöld program, a következő hetekben bemutatom a kerület lakosainak.”

A közelmúltban jelentette be Hunvald György, hogy kilép az MSZP-ből, de a politizálásról nem mond le:

Hunvald György kilép az MSZP-ből, de nem adja fel a politizálást

Civilként folytatja. Facebook-posztban jelentette be Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester, hogy kilép az MSZP-ből, és civilként folytatja a politizálást. AZ ok, hogy Hunvald el akart indulni az őszi önkormányzati választáson, de ezt "némelyik párt" nem fogadta el - nyilván a volt polgármester büntetőügye miatt -, Hunvald pedig nem akarta hátráltatni az összefogást.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.